icono esquina

El Mètode RehabiMed es presenta en el marc del Projecte AGIR-HIFAZ del Ifpo a Iraq

FacebookTwitter

Activitats

En el marc del curs AGIR-HIFAZ organitzat per l’Institut Francès del Pròxim Orient (Ifpo), s’ha presentat el Mètode RehabiMed al llarg de tres sessions titulades:

Tipo-morfologia urbana de l’arquitectura vernacla en les ciutats islàmiques
Revitalització dels centres històrics
Introducció a la metodologia

El curs, d’una durada de dos mesos (maig i juny) on line, es va adreçar a 30 professors de la universitat Salaheddin d’Irbil i la universitat de Mossul, amb l’objectiu principal de contribuir a la creació d’un cos de professionals iraquians especialitzats en la conservació i millora del patrimoni construït del seu país, i participar en la modernització de l’ensenyament superior gràcies a un model de formació amb caràcter professional a la universitat. RehabiMed va impartir tres sessions, de dos hores i mitja de durada, en les que va presentar, per emmarcar el tema, una visió de l’evolució urbanística dels centres històrics i del seu tractament als llarg del temps, fins a la incorporació dels conceptes plantejats per UNESCO com Paisatge històric urbà. Dues sessions es van destinar a la presentació de la metodologia de treball elaborada per RehabiMed (Mètode RehabiMed) i que s’està utilitzant en moltes universitats mediterrànies com a material pedagògic. D’una banda es va incidir en la implementació de processos de regeneració urbana i de l’altra en els procediments a seguir per a la rehabilitació dels edificis, des de la diagnosis fins al manteniment. Per treballar una aplicació pràctica entre els alumnes, s’han iniciat unes tasques de documentació de les dues ciutats històriques per la seva part, que es completaran amb unes sessions in situ a mitjans de setembre.