icono esquina

RehabiMed participa en el Simposi internacional sobre zones despoblades a Salern, Itàlia

FacebookTwitter

Activitats

”, un debat internacional sobre la regeneració i el desenvolupament sostenible de les petites poblacions de les àrees en despoblament. En el marc del Simposi, es va procedir a la signatura de la Carta internacional per a la recuperació de les àrees en despoblament signada al Castell “Giuliani” de Roccadaspide, amb la participació d’autoritats de la regió Campania i de diversos alcaldes de la zona.

Xavier Casanovas, president de RehabiMed, va presentar una ponència sobre els efectes del despoblament del territori sobre la preservació del patrimoni. En aquest sentit va aportar una visió de la problemàtica del despoblament a tota l’àrea mediterrània on, amb característiques i efectes diferents, es manifesta de forma important. Una problemàtica que s’està intentant corregir en els països del sud d’Europa amb mesures polítiques i econòmiques, però que als països del nord d’Àfrica i l’Orient mitjà evoluciona acceleradament, sense cap mesura que intenti pal·liar l’èxode vers les grans ciutats.

link a la Carta di Salerno