icono esquina

Curs sobre Innovació tecnològica en rehabilitació estructural a Lituània

FacebookTwitter

Notícies de projectes

Entre el 25 i el 29 d’octubre 2021, la Universitat tecnològica de Kaunas, va organitzar el curs sobre Innovació tecnològica en rehabilitació estructural d’edificis. El curs forma part del projecte Erasmus+ Smart Rehabilitation 3.0 project, liderat per RehabiMed. Hi van participar més de 20 experts i professionals espanyols, italians, lituans i xipriotes, en representació dels diferents socis del Projecte.

L’activitat formativa va comptar amb diverses sessions tècniques i visites que van complementar els aspectes teòrics i pràctics. Es van analitzar intervencions de rehabilitació d’una gran diversitat de tipologies arquitectòniques,. A Kaunas, vam tenir ocasió de conèixer la seva arquitectura “modernista” construïda durant el període entreguerres, ara candidata a Patrimoni mundial de la UNESCO.

Altres visites tècniques van ser al castell de Kaunas al convent dels frares bernardins o al barri de Šančiai essencialment amb edificis de fusta que els veïns volen protegir. En un recorregut pel territori, vam tenir ocasió de conèixer elements essencials de l’arquitectura tradicional lituana, construïda amb fusta o amb maó, però sempre molt lligada a la tradició local. Es va poder copsar diferents plantejaments en la rehabilitació d’aquests edificis, condicionats per els usos als quals es destinen. També es va poder conèixer l’experiència en manteniment preventiu que duen a terme un grup de joves, amb el projecte mobily Fixus.

El curs va permetre un intens intercanvi de coneixements i experiències entre els participants, per enriquir els continguts, metodologies i eines pedagògiques del programa de formació dels futurs Experts en Rehabilitació d’Edificis, que s’està desenvolupant a nivell europeu i es va tancar amb un interessant debat per extreure les conclusions principals dels coneixements i habilitats que han de tenir els Experts en Rehabilitació d’Edificis.