icono esquina

Final dels treballs d’emergència de la consolidació dels monuments de Raqqa

FacebookTwitter

Activitats

S’han completat els treballs d’emergència que han permès consolidar diversos monuments de la ciutat Abasida de Raqqa, evitant així la seva progressiva degradació o la seva total destrucció. Els treballs han estat finançats pel  Cultural Protection Found of the British Council i s’han executat en menys de sis mesos, tot i les dificultats per a la seva implementació, coincidint les dificultats d’accés amb els confinaments diaris que han paralitzat en diversos moments, tant les activitats de formació, dirigides als professionals locals, com els treballs projectats. Els treballs s’han focalitzat en els monuments més importants de la ciutat i que requerien treballs de consolidació com són: la gran mesquita a el-Mansur, la muralla de la ciutat amb la seva porta de Bagdad, la mesquita a l’-Hamidi i el castell al- Banat. La implementació de la formació dels professionals locals responsables dels estudis i treballs, així com la seva execució han estat a càrrec de RehabiMed, conjuntament amb l’Institut Milà i Fontanals (CSIC), Heritage for Peace i l’Autoritat de al Nord-est de Síria.