icono esquina

Constitució del CoPaM amb RehabiMed com a soci fundador

FacebookTwitter

Activitats

El 26 d’abril passat de 2021 va tenir lloc l’assemblea constitutiva de l’Associació CoPaM (Co-desenvolupar el Patrimoni Mundial a la Mediterrània), de la qual RehabiMed és membre fundador juntament amb diversos ministeris, regions, municipis, universitats, associacions, professionals de reconegut prestigi, i amb el suport de la UNESCO i de ALECSO. Una iniciativa sorgida en el marc de la Cimera de les Dues Ribes, Diàleg 5 + 5, celebrada a Marsella el juny de 2019, amb la participació de: Mauritània, el Marroc, Algèria, Tunísia, Líbia, Portugal, Espanya, França, Itàlia i Malta.

Es tracta del projecte més important sorgit de la Cimera, dirigit a l’àmbit cultural. El seu objectiu principal es centra en promoure el desenvolupament dels territoris mediterranis mitjançant la protecció, la restauració i la valorització dels més de 400 béns inscrits a la llista Patrimoni Mundial entre tots els països participants. Tot això es desenvoluparà sobre la base de la cooperació institucional i social; la mobilització dels fons necessaris mitjançant la col·laboració público-privat i el suport tècnic i institucional per a la implementació de les accions.

Els membres electes de el Consell de direcció representen a les dues riberes:

Presidència. Ouided Bouchamaoui (Tunísia)
Vice-presidència Pietro Laureano (Itàlia)
Secretaria General. Rachida Zadem (Algèria)
Tresoreria. François Goven (França)

+ informació