icono esquina

Projectes CUBA (1994-2015)

FacebookTwitter

Activitats, Notícies

Durant mes de dues dècades, conjuntament amb diverses Instituciones i universitats cubanes (Oficina de Restauración de Trinidad, CENCREM, Oficina del Historiador de La Habana, CUJAE, Casal Català…), espanyoles (Generalitat de Catalunya, Universitat Politècnica, Ajuntament de Barcelona, Arquitectes sense Fronteres, Col·legi d’Aparelladors, AECID…) i internacionals (ICOMOS, UNESCO…) s’han realitzat accions d’investigació, formació, sensibilització, protecció, revalorització i rehabilitació del patrimoni construït cubà.

A Trinidad i al Valle de los Ingenios van realitzar-se estudis de diagnosis d’habitatges del centre històric, buscant la millora de las condiciones de vida dels seus habitants i la preservació del patrimoni mitjançant la rehabilitació de mes de 300 habitatges i una escola.

A L’Havana es rehabilità el Casal Català i es realitzaren diversos cursos d’especialització amb experts internacionals, dirigits al coneixement de las patologies i la forma de rehabilitar els edificis modernistes. També es van realitzar col·laboracions entre estudiants universitaris per a projectes de rehabilitació a edificis modernistes, conjuntament amb l’Oficina del Historiador.

Així mateix, s’han organitzat diferents activitats d’investigació i difusió del patrimoni construït cubà; entre les que destaca l’Exposició “CUBA: Patrimonio de la Humanidad” , la qual va itinerar per diversos llocs d’Europa y Amèrica Llatina. Actualment, una sèrie de vídeos protagonitzats por diferents professionals del patrimoni de Cuba, reflexionen entorn al moment actual y al paisatge històric urbà en transformació.