icono esquina

RehabiMed coorganitza un seminari de formació amb UN-HABITAT i UNESCO

FacebookTwitter

Activitats, Notícies

Els passats 7, 8 i 9 de Maig, va tenir lloc a Sevilla una trobada de responsables municipals per presentar i avaluar la Guia: Centres històrics per a tothom. Es tracta d’un seguit de documents adreçats als responsables polítics i als professionals de la rehabilitació de la ciutat, amb l’objectiu de sensibilitzar, orientar i formar en els nous criteris de rehabilitació dels centres històrics.

Entre els 100 participants, hi havia representants d’uns 20 països diferents i es van presentar experiències de rehabilitació urbana a Bogotà (Colòmbia), La Havana (Cuba), Lamu (Kenya), Tel Aviv (Israel), Bangalore (India), Santo Domingo (República Dominicana), Budapest (Hongria), Shangai i Qufú (Xina), Pòrtland (EEUU), Sana’a (Iemen), Jableh (Síria) i Santiago de Compostel·la (Espanya). Una rica i variada mostra de quatre continents.

Les presentacions van ser una excel·lent mostra de com en els diferents indrets i en diferents entorns culturals es prioritzen uns o altres aspectes a l’hora de plantejar la recuperació dels centres històrics. Així mateix, es va posar de manifest la necessitat d’establir uns principis essencials que permetin donar a totes les actuacions una orientació social i humana per assolir una revitalització sostenible arreu del mon.

Diferents regidors de la ciutat de Sevilla, van anar desgranant els seus reptes, les seves inquietuds, els seus projectes i les seves realitats, seguint els diferents principis establerts en la Guia. El regidor d’urbanisme va mostrar la importància de la voluntat política per dur a terme una operació de rehabilitació i com han decidit que el centre històric ha de ser pels seus habitants tot integrant-se en el desenvolupament general de la ciutat. El regidor de Mobilitat es va centrar en l’espai públic, la de Cultura en els valors identitaris de la ciutat, el de Turisme en la diversificació i el control d’aquesta activitat i l’Empresa Municipal d’Habitatge en la millora de les condicions de vida dels habitants. Tots aquests aspectes es van completar amb una visita de les operacions realitzades i en curs.

La darrera jornada es va destinar a analitzar els continguts de la Guia: Centres històrics per a tothom, contrastant-los amb les experiències presentades i analitzant la seva aplicabilitat. Com a complement de la Guia, els assistents van rebre també el Mètode RehabiMed.