icono esquina

RehabiMed a Turquia

FacebookTwitter

Activitats, Notícies

Entre el 10 i el 13 de gener de 2008, s’ha fet la presentació del projecte RehabiMed i dels seus resultats a Turquia.

El dijous dia 10, va tenir lloc una Conferència, a la sala d’actes de la Universitat Tècnica de Yildiz, organitzada per la pròpia Universitat i la Cambra d’arquitectes de Turquia. Mes de 100 assistents van seguir amb atenció la presentació feta pel Project Manager de RehabiMed Xavier Casanovas i per les arquitectes Aynur Ciftçi, Banu Celebioglu. Nur Akin, presidenta d’ICOMOS Turquia i coordinadora de RehabiMed, i Çan Binan, secretari d’ICOMOS i professor del Departament de Conservació del patrimoni del la Universitat Tècnica de Yildiz en van fer la presentació. Un animat debat i un còctel final van completar les exposicions.

En el marc d’aquesta presentació, el divendres dia 11 es va organitzar una visita a l’Oficina de Rehabilitació del barri de Fener-Balat on els arquitectes responsables Luis Mezzano i Burçin Altinsay, van presentar l’experiència que s’està duent a terme en aquest barri d’Istanbul i es va fer un recorregut per obres en curs i acabades. Per completar l’activitat, el diumenge dia 13, es va fer una excursió al poble de Tarakli on l’alcalde Sr. Tacettin Özkaraman, el professor arquitecte Ismet Agaryimaz y responsables de la rehabilitació locals van mostrar en detall el seu projecte per a la recuperació de la interessant arquitectura tradicional de la vila, es van visitar obres en curs i acabades, i el taller de restauració que han creat per donar suport als treballs. Una entrevista a l’alcalde i als responsables locals de RehabiMed, per la televisió d’àmbit nacional Hilal TV, va completar les activitats.

Imatges

Nur Akin presenta la Conferència

an Binan, Irem Yaylal, Aynur Cifti i Banu Celebioglu en la cloenda de la Conferència

Luís Mezzano y Burin Altinsay presenten els projectes de Fener-Balat

Vista dels animats carrers del barri de Fener-Balat

Visita dels participants a les actuacions de rehabilitació

Vista general del poble de Tarakli

Rebuda a lajuntament per part de l’alcalde Sr. Tacettin zkaraman

Visita dels participants a les intervencions de rehabilitació

Entrevista de Hilal TV als responsables de RehabiMed a Turquia