icono esquina

Debat UfM sobre el oficis tradicionals a la construcció al sud de la Mediterrània

FacebookTwitter

Activitats, Notícies, Notícies de projectes, Uncategorized

La Unió per la Mediterrània ha organitzat una trobada d’experts i de representants de diverses administracions de Mauritània, Marroc, Algèria i Tunísia. La trobada ha tingut lloc el dia 6 de juliol de 2023 al Palau de Pedralbes, seu de la UpM, com a primer pas de diverses accions que es posaran en marxa en els propers mesos al Marroc i a Tunisià, per tal de promoure la preservació dels oficis tradicionals relacionats amb la construcció.

RehabiMed ha estat convidat a la trobada, per presentar l’experiència de prop de 40 anys promovent la rehabilitació de l’arquitectura tradicional i com a part essencial els materials i els oficis que la fan possible. Un ric debat, ha permès identificar mancances, en els diferents països, i plantejar vies realistes per a la seva recuperació, en alguns casos, o preservació, en altres casos.