icono esquina

Projecte per a la preservació del patrimoni de Raqqa (Síria), amb el British Council

FacebookTwitter

0-4000, Activitats, Notícies, Notícies de projectes

RehabiMed, conjuntament amb  Heritage for Peace i amb el finançament del British Council ha engegat el projecte de cooperació per a reforçar capacitats en el sector de la preservació i la interpretació del Patrimoni de la ciutat de Raqqa. Aquestes accions s’estan duent a terme amb el recolzament de l’Autoritat de Cultura de la regió autònoma del Nord i est de Síria i de l’Ajuntament de Raqqa.

Un projecte per donar eines per fer front a la situació actual de post conflicte de la ciutat. Està orientat a la millora de les estructures administratives i de la societat civil actuals, i de les capacitats tècniques. El projecte inclou un enfocament holístic i interdisciplinari en el qual el patrimoni cultural s’ha de desenvolupar harmònicament amb estructures socials, econòmiques i tècniques. Els principals objectius del Projecte són:

  • Formació dels professionals locals en aspectes de gestió i tècnics per a la rehabilitació.
  • Rehabilitació de tres edificis
  • Sensibilització de les autoritats, del sector professionals i de la ciutadania envers la importància de la preservació del seu patrimoni identitari.
  • Suport en la creació d’una ONG local orientada a la preservació i interpretació del patrimoni.
  • Producció d’un vídeo documental sobre la situació del patrimoni avui i de posar en valor, tant el patrimoni material com immaterial.

RehabiMed ha pres la responsabilitat de la formació dels professionals (arquitectes, enginyers civils, arqueòlegs, historiadors…) i de l’execució de les obres de rehabilitació. Concretament, durant la missió realitzada entre el 20 i el 30 de novembre, es va impartir un curs sobre metodologia per a la regeneració urbana i la rehabilitació sostenible d’edificis a més de 30 professionals. Va ser l’inici de la formació d’un grup de professionals que es faran responsables de la rehabilitació dels tres edificis que es van identificar com a objectius interessants, donades les prestacions que poden oferir als ciutadans. La formació serà amb una forta component pràctica i amb un seguiment permanent amb trobades en línia durant tot el procés.