icono esquina

Curs sobre Innovació tecnològica en restauració d’edificis patrimonials a Palerm

FacebookTwitter

Activitats, Notícies de projectes

Entre el 20 i el 24 de setembre 2021, a la Universitat de Palerm, va tenir lloc el curs sobre Innovació tecnològica en restauració d’edificis patrimonials. El curs forma part del projecte Erasmus + Smart Rehabilitation 3.0 project, liderat per RehabiMed. Hi van participar més de 30 experts i professionals italians, espanyols, lituans i xipriotes, en representació dels diferents socis del Projecte.

Des d’una component teòrica i practica, durant el curs es van conèixer i visitar diverses intervencions en edificis monumentals destinats ara a usos universitaris com el Palau Steri, l’antic convent de Sant’Antonino (posteriorment molí de farina de l’exercit), o l’antic complex conventual Benedictí rehabilitat com a residència d’estudiants. També es van analitzar intervencions de caràcter públic el Palau Bonet i el convent de Sant’Anna della Misericordia actualment Galeria d’Art Modern i altres restauracions privades com el Palau Butera, avui museu i residència privada; L’antiga Caixa d’estalvis, avui Gran Hotel de luxe Piazza Borsa; El Palau Forcella De Seta, que s’està rehabilitant per diversos apartaments d’alt standing; Els palaus Constantino i Di Napoli, que s’estan consolidant estructuralment, pendents del seu futur ús o el Palau Trigona Sant Elia ,avui espai d’exposicions temporals.

El curs va permetre un intens intercanvi de coneixements i experiències entre els participants, per enriquir els continguts, metodologies i eines pedagògiques del programa de formació dels futurs Experts en Rehabilitació d’Edificis, que s’està desenvolupant a nivell europeu, des del Projecte. El curs es va tancar amb un interessant debat per extreure les conclusions principals dels coneixements i habilitats que ha de tenir un Expert en Rehabilitació d’Edificis.