icono esquina

RehabiMed convidat als debats sobre el patrimoni algerià

FacebookTwitter

Uncategorized, Vídeos

El dia 15 de maig de 2020, en el marc del cicle de Debats organitzats pel Ministeri de Cultura d’Algèria, el president de RehabiMed Xavier Casanovas va presentar la conferència: La regeneració urbana. Visió retrospectiva de la Casbah d’Alger i de Ciutat Vella de Barcelona.

La ponència va plantejar el paral·lelisme entre els centres històrics de les dues ciutats, amb els seus orígens mil·lenaris en els períodes fenici i romà. La seva evolució similar en els períodes medieval i modern fins l’enderrocament de les muralles a mitjans de segle XIX. La seva degradació i abandonament al segle XX també són similars i únicament es produeix un distanciament en època recent, ja que la Casbah, Patrimoni Mundial UNESCO, segueix degradant-se i Barcelona es troba en plena “gentrificació”.

Conferència