icono esquina

Smart Rehabilitation 3.0. Erasmus+ (2019-2022)

FacebookTwitter

Activitats, Notícies de projectes, Projectes

L’objecte del Projecte Smart Rehabilitation 3.0 és mitigar el desajust entre l’oferta educativa de les universitats i les necessitats del sector. Per això, ha definit un perfil professional innovador de “Expert en Rehabilitació d’Edificis” i ha creat currículums homogenis a nivell europeu, recolzats per institucions educatives i organitzacions del sector. Per generar aquest canvi, es planteja incorporar les últimes tecnologies, tant en el referent a les tècniques i eines formatives, com en el coneixement dels materials i sistemes constructius més innovadors per a la rehabilitació. Així mateix, s’incorpora al món digital en l’etapa formativa, amb els MOOC, i en el professional amb l’ús de bases de dades per al sistema de gestors d’informació HBIM.

SMART REHABILITATION 3.0 web

Els socis del projecte han estat experts d’universitats i entitats del sector d’Espanya, Itàlia, Chipre, Lituània i altres països europeus. La rehabilitació del parc construït i la restauració del patrimoni són un motor d’activitat econòmica i de creació d’ocupació a tots els països europeus i així es pot fer front al repte que significa reforçar l’economia circular, millorar la qualitat de vida de les persones i reformar la cohesió social. RehabiMed assumeix la projecció dels resultats entre les universitats euromediterrànies i en tot el sector implicat, amb l’objectiu de consolidar aquest perfil d’expert en rehabilitació i restauració.

En el marc del projecte Smart Rehabilitation 3.0, s’ha elaborat un document per a la creació del nou perfil professional de “Expert en rehabilitació d’edificis”. Descarrega’l aquí

El Projecte ha creat 4 cursos de formació “on line” en format MOOC i ha desenvolupat dos Bases de dades com a eines d’accés a la innovació tecnològica i a les intervencions de rehabilitació. També s’han signat més de 50 convenis de col·laboració entre universitats europees i el sector de la rehabilitació per a l’ús dels resultats i implementar una formació de qualitat, ajustat als requeriments del sector. Tots els socis estan compromesos amb la continuïtat del camí iniciat.

MASSIVE OPEN ONLINE COURSES (MOOC) enllaç

Acces to technological innovations in rehabilitation link

Access to innovative architectural interventions in rehabilitation link

TRAINING COURSES SMART REHABILITATION 3.0

Es tracta d’un nou projecte liderat per RehabiMed, en el marc del programa Erasmus+, el qual dona continuïtat al Projecte Diagnosis, amb la participació de quatre universitats: Politècnica de Catalunya, Palerm, Xipre i Kaunas. Els treballs van començar al novembre de 2019 i s’ha completat el desembre de 2022.

Partners of the Project:

Founded by: