icono esquina

RehabiMed participa en l’enfortiment dels municipis jordans

FacebookTwitter

Notícies, Notícies de projectes

Dins l’Acord Marc d’Assistència Tècnica UPFI amb l’Agència Francesa de Desenvolupament, el consorci d’IBF, amb la participació de RehabiMed, ha rebut l’encàrrec d’assistència tècnica al Ministeri d’Assumptes Municipals (MoMA) del Regne de Jordània.

El sector municipal està poc desenvolupat a Jordània, en comparació amb les pràctiques internacionals. Representa només el 3% de la despesa pública, davant el 36% de la mitjana mundial. Els municipis són els responsables dels sectors clau per la qualitat de vida de la població i els millors situats per identificar i satisfer les necessitats de les poblacions locals gràcies a la seva proximitat. No obstant això, certs municipis jordans estan condicionats en l’exercici d’aquesta funció, degut a les limitades competències internes en termes de gestió del pressupost, de planificació d’inversions i d’administració dels serveis que cobren.

L’objectiu és ajudar els municipis jordans a oferir millors i més eficients serveis als seus ciutadans com part de les seves responsabilitats. Per a això s’ha d’enfortir l’eficàcia de la planificació, concepció i implementació de les inversions en serveis municipals, i la millora de la gestió financera i administrativa per executar les inversions municipals prioritàries. El projecte contempla un programa d’inversió que doni resposta a les necessitats prioritàries dels municipis, en particular en les següents àrees: Gestió de la mobilitat urbana; Millora dels espais públics i millora del sistema de gestió de residus, i un programa d’assistència tècnica per a l’estructuració d’un sistema de gestió de projectes mitjançant l’assessorament als municipis per al disseny i implementació dels mateixos, formació i eines metodològiques per a la gestió financera, la planificació del manteniment i la renovació de la inversió.