icono esquina

Arquitectura tradicional mediterrània (CORPUS)

FacebookTwitter

Bones pràctiques, Publicacions

El llibre mostra l’arquitectura tradicional corrent –local, pre-industrial, no monumental, sovint oblidada- que caracteritza les nostres regions mediterrànies. Dintre d’aquest espaicomú, encarnació autèntica d’una identitat complexa, existeix tota una diversitat de formes arquitectòniques i de tècniques de la construcció, desenvolupades en aquesta conca mediterrània, i que van ser implantades per després ser desenvolupades al límit de les condicions geològiques, tipològiques, climàtiques, econòmiques, socials… La riquesa històrica d’aquestes societats, la seva circulació pel Mediterrani, ha produït una amplia gamma de ciutats, poblacions i cases en les que la renovació continua permanent. Els processos de transformació –antigament lents i limitats, més tard netament accelerats amb la industrialització i el seuseguici de materials i tècniques modernes- han conegut en aquests últims anys una fase de desenvolupament massiu; impulsats per l’explosió turística, ens plantegen nombroses i urgents preguntes.

Descarregar     Castellano     English     Français