icono esquina

“VIURE A LA MEDITERRÀNIA” al Museu Marítim de Barcelona

FacebookTwitter

Exposicions, TOT

Exposició que té com a objectiu la reflexió sobre els valors de l’arquitectura tradicional a la mediterrània

 

Aviat farà 10 anys que l’exposició itinerant Viure a la Mediterrània va començar a itinerar per les regions euro-mediterrànies. Ha estat acollida per més de cinquanta ciutats, des d’Alep fins a Barcelona; generant tot tipus de debats entorn a la conveniència d’actuar en els centres històrics, de fomentar els valors locals i alhora de fer front a les necessitats i quotidianitat de la societat actual.

 

Tot i que la majoria d’imatges que acompanyen l’exposició podrien haver estat fetes fa pocs dies, cal recordar que estem és un territori amb permanents conflictes armats i algunes de les fotografies formen part del passat; específicament les de Síria, que segueix en guerra. La Mediterrània sembla no deixar enrere la lluita per a la imposició de diferents ideologies, donant com a resultat ocupacions de territoris, conflictes armats o desequilibris econòmics entre les dues riberes que fan del mediterrani més una frontera, que un pont.

 

Sense fugir de la realitat, l’exposició mostra el patrimoni tradicional comú; precedit per segles d’intercanvis i relacions; i la voluntat de poder actuar-hi des del respecte i el coneixement.

 

Àmbits de l’exposició:

  1. L’arquitectura tradicional com a patrimoni.
  2. L’arquitectura tradicional habitada / viva.
  3. L’arquitectura tradicional evoluciona i es transforma.
  4. L’arquitectura tradicional. Rehabilitació / revitalització.

Pots descarregar l’exposició aquí:

CATÀLEG

PANELLS

 

130603_Viure a la Mediterrania 01

Viure a la Mediterrània

19.07.2013 – 15.09.2013

Museu Marítim de Barcelona
Av. de les Drassanes s/n08001 Barcelona