icono esquina

RehabiMed es presenta al CAATEEB de Mataró, Barcelona

FacebookTwitter

Activitats, Notícies

Coincidint amb l’exposició “Viure a la Mediterrània”, que s’ha mostrat al CATEEB de Mataró del 17 d’abril al 22 de maig del 2009, s’han realitzat dues conferències a càrrec de Xavier Casanovas i Montserrat Villaverde. La mostra, que ha itinerat per desenes de ciutats mediterrànies, fomenta el coneixement del territori, la ciutat  l’habitatge tradicional mediterrani, més enllà dels tòpics i les idees preconcebudes.

A les xerrades, Xavier Casanovas, de la Unitat de Rehabilitació i Medi Ambient del CAATEEB i cap del projecte RehabiMed, presentà la llarga experiència del Col·legi en matèria de cooperació lligada a la rehabilitació i manteniment del patrimoni tradicional. Sota el nom “La revitalització del patrimoni tradicional a través dels projectes internacionals” , mostrà el caràcter pioner que va tenir aquest departament en matèria de rehabilitació i cooperació, mostrant els projectes realitzats a Cuba, França, Itàlia, Marroc, Síria, Líban, Egipte, Xipre, Tunísia, Arabia Saudita, etc. També exposà els resultats del projecte RehabiMed, fent especial esment a la tasca decisiva de la creació del Mëtode com a base de treballs per a tots els països de la mediterrània.

D’altra banda, Montserrat Villaverde, professora de l’Escola d’Arquitectura de la Salle i col·laboradora del projecte RehabiMed, reflexionà entorn a la importància dels estudis previs que s’han de realitzar abans del projecte de rehabilitació; fent especial esment a la metodologia i naturalesa dels estudis històrics. Sota el títol “La casa, homenatge a Joan Amades (1890-1959)” es rendia tribut a aquest gran etnògraf i folklorista català, amb motiu de la celebració del cinquantenari de la seva mort i la celebració de l’any 2009 dedicat a Joan.