icono esquina

Quin tipus d’il·luminació utilitzava Lefkara?

FacebookTwitter

Activitats, Notícies

L’escola de Lefkara, conjuntament amb el Departament dAntiguitats de Xipre, instituci col·laboradora de RehabiMed, han organitzat diferents activitats de sensibilitzaci vers el patrimoni tradicional, focalitzades en la vlua de la rehabilitaci del paisatge urb.

El carrer i les accions que shan dut a terme en l’operació pilot de Lefkara ha estat el marc idoni per a desenvolupar aquestes activitats, centrades d’una banda en unes entrevistes que els nens han realitzat a la gent gran del poble i d’altra banda en lelaboraci de dibuixos dels detalls més suggerents del carrer rehabilitat. Els nens han recollit els testimonis directes daquesta gent, convertint-se en petits etnògrafs en pràctiques i sistematitzant la informació que els hi era tramesa en primera persona. Com eren les cases fa cinquanta anys? Era el color una caractersítica diferenciadora del conjunt? Com eren les portes de la seva casa? Seien al carrer en els capvespres d’estiu? Qui s’encarregava de netejar la part pública del davant de cada casa? Quin tipus d’il·luminació utilitzaven?

També el dibuix ha format part daquesta activitat, dirigint la mirada dels nens cap a una observació pacient i limitada a una part del conjunt; ja sigui una porta, un fanal, un revestiment o una tcnica de construcci. El resultat possibilita endegar reflexions entorn a la percepció dels més petits i a la necessitat d’incloure en els programes pedagògics les eines adients per a la valoració del patrimoni Tradicional.