icono esquina

Jornada d’Estudi “Paisatge és Memòria. L’Ametlla de Mar i El Perelló”

FacebookTwitter

Activités, Nouvelles du projet

Els dies 1 i 2 de desembre de 2023, es va celebrar al Col·legi d’Arquitectes de la demarcació de l’Ebre, a Tortosa, la Jornada d’estudi “Paisatge és Memòria. L’Ametlla de Mar i El Perelló”. La presidenta de la Demarcació de l’Ebre, Elena Rosales, va realitzar la presentació. Montserrat Villaverde i Anna Martínez, com a directores del projecte, van exposar els resultats del treball de camp realitzat i es va obrir el torn a ponències d’experts sobre els paisatges tradicionals. L’ambientòleg Yago Cavaller va impartir la conferència “Conrear l’aigua”, l’escriptor josep Gironès presentà “Els rastres històrics de la ramaderia”, l’ambientòloga Irene Estaún ens apropà al territori menorquí amb la conferència “Menorca: paisatge i sostenibilitat” i com a cloenda, l’arquitecte Arturo Zaragozá presentà “El grau zero de l’arquitectura”.

Aquesta Jornada la va financiar la Diputació de Tarragona, amb la col.laboració de la Generalitat de Catalunya i el recolzament de el COAC Ebre, la Setmana de la pedra seca 2023 i l’associació Cova de la Masa.