icono esquina

RehabiMed’s faces

FacebookTwitter

Notícies

L’arquitectura tradicional és part essencial de llegat cultural dels pobles.

La riquesa regional, la diversitat cultural, les diferents formes de vida i les característiques de cada indret esdevenen elements essencials a preservar davant de la globalització actual. Des de fa més de 15 anys RehabiMed ha treballat en diversos projectes per fer l’anàlisi i la catalogació de les característiques i tipologies de l’arquitectura tradicional. Aquest coneixement permet fer una rehabilitació més eficaç i respectuosa.

Però dins d’aquesta rica diversitat cultural, trobem sovint que hi ha molts més punts en comú dels que podria semblar. Els vincles de comunicació que han unit els pobles al llarg dels segles han difós les tècniques constructives, adaptant-se a cada territori en funció de les seves característiques pròpies. L’ús continuat dels materials tradicionals com la terra, la calç, el guix, la pedra, la ceràmica i la fusta ha generat una gran diversitat de textures a l’arquitectura, i a la vegada amb moltes similituds entre elles.

RehabiMed presenta una sèrie de visions de les cares d’aquesta arquitectura tradicional, d’un extrem a l’altre de la mediterrània, recollides durant aquest anys d’aprenentatge compartit.    

La vista arriba abans que les paraules

Seeing comes before the words

John Berger. Ways of Seeing.  1972